Türkçe Firefox 3 için yolun sonuna doğru yaklaşılıyor. Mozilla Vakfı, Firefox 3’ün 2.Beta sürümünü de yayınladı. Tek tıklamada indirin, ilk kullananlardan olun.
Firefox’un geliştirilmesi, Internet Explorer’da olduğu gibi sadece bir grup maaşlı programcı tarafından değil, bu işe gönül vermiş binlerce açık kaynak kod destekçisiyle devam ediyor. Tarayıcının başarısı, Internet Explorer’ın pazardaki kan kaybı ile ortada. Geliştirilmeye devam eden ve rakiplerine ilham veren ücretsiz tarayıcının en yeni sürümü (Firefox 3 Beta 2) de yayınlandı. Sunuculara yerleştirilen kurulum dosyaları arasında Türkçe Firefox 3 de var.
Firefox 3 Download
Firefox 3, Download İçin Hazır
Etiketler: Download, Teknoloji Haber 0 yorum
Gönderen
KRC
zaman:
14:38
3000 Varilin Patlamasını İzleyin
Etiketler: Teknoloji Haber 0 yorumTürk yapımcılar tarafından sunulan dünyanın en popüler oyunlarından Crysis'te hazırlanan bir sahnede bakın neler yaşanıyor. Görsel şöleni kaçırmayın.
Crysis içinde hazırlanan bu özel sahnede fizik motoru hızlandırıcısının mahareti gözleri önüne seriliyor. 3.000 varilin patlaması, düşmesi ve sonrasında meydana gelecek hareketlerin hesaplanması için işlemci ve ekran kartı üzerindeki yükü paylaşan işlem ünitesi, çok daha gerçekçi oyunların ortaya çıkmasında rol oynuyor. Çok yakında, fizik hızlandırıcılarının (PhysX) oyunlar üzerindeki etkisi ile ilgili SDN tarafından hazırlanmakta olan videoyu paylaşacağız. Öncesinde, sizi Crysis ve 3.000 varil ile baş başa bırakalım.
İzleyin
Gönderen
KRC
zaman:
14:32
Bugün Sitenizin Trafiğini Artırmanız için, 21 Anahtar [Çeviri]
Etiketler: Webmaster 0 yorumİnternette gezerken makale buldum. Elimden geldiğince çevirdim ve sizlerle paylaşmak istedim.Gereksiz gördüğüm bazı yerleri de sildim İlk makale deneyimim. Umaım devamı gelir. İyi okumalar...İnternette bir şeyi sunmanın veya pazarlamanın en önemli kilit noktası insan potansiyelidir. Materyale olan ilgi ne kadar çoksa, değeri de bununla doğru orantılı olarak artar. Peki herşey hazır fakat ziyaretçi yok, ilgisini çekebileceğimiz kişiler yok diyorsanız, altta sıralayacağım 21 maddeyi uygularsanız bu sorunu da halletmiş olacağız.Ve o önemli maddelerMadde 1;Konu ile ilgili özgün makaleler yazın. Ve bu makalelerinizi makale sitelerine veya diğer sitelere yazarak, o sitelerden kendi sayfanıza link alın.Madde 2;Hiti yüksek, içeriği sizinkiyle uyumlu bloglarda veya yorum yazmaya müsait diğer sitelerde yorumlarınızı yazdıktan sonra sitenize link veriniz. Fakat "Teşekkürler" veya "Merhaba" gibi yorumlar olmasın bunlar...Madde 3;Bir haber açıklama yap ve onu PRWeb::The Online Visibility Company adresine yolla.Madde 4;www.Craigslist.com sitesinde doğru kategoriyi seç ve siteni duyur.Madde 5;Forumlara üye olarak oralarda aktifleşin. Daha sonra da imzanıza sitenizin linkini ekleyin. Fakat bazı forumlarda imzalara link eklenmesi yasaklanmıştır. Bu yüzden sitelerin kurallarını okumanız önemli... Bulduğunuz forumlar sizin sitenizleilgili olmalıdır. Diyelim ki balıklarla ilgili site açtınız. Google'da "balık" + forum şeklinde aratırsanız gerekli siteleri bulursunuz.Madde 6;Bloğunuzu oluşturun ve bloğunuzu yüzlerce blog dizinine ekleyin.Madde 7;Bloğunuza RSS eklemeyei unutmayın sakın.Madde 8;Banner ve Link değişim programlarına katılın.Madde 9;Kendi bülteninizi oluşturup yayınlayın.Madde 10;Başka sitelerden reklam satın alın.Madde 11;Sizin yerinize otomatik olarak geri cevap verilmesi için autoresponder kullanın.Madde 12;Satış sitelerinde küçük ilanlar vererek bu sitelerde linklerini yayınla.Madde 13;Ürününüzün bir kopyasını diğer sitelere yollayınız, nede olsa makale yazdınız. Bu sizin vaktini alacak fakat sitenizin hitinde büyük bir darbe yapacak.Madde 14;Sizin sitenizle ilgili diğer sitelerle link değişimi yapın. Bunun çok yararınız göreceksiniz.Madde 15;Bazı sitelerdeki yazılara link verince o sitelerden sizin sitenize backlink sağlanır. Bu tür siteleri bularak linklerini ekleyip kazançlı çıkın.Madde 16;Popüler haber bültenlerinden reklam alın.Madde 17;Seminer, konferans gibi zamanlarda sitenizi başkalarına duyurabilirsiniz. Ya da kartvizitinize sitenizin adresini ekleyiniz.Madde 18;Ücretsiz bir e-kitap yazın ve bunun ücretsiz e-kitap sitelerinde yayınlanmasını sağlayın.Madde 19;Diğer ürünlerin teşekkür sayfalarına reklam verin.Madde 20;Seçtiğiniz alan adı akılda kalıcı ve kolay hatırlanabilir olmalıdır.Madde 21;Listene mail yolla.Eğer bir listen yoksa, başlamak için hiç geç değil...Çeviriyi Yapan: R.Fatih HakverdiMetnin Orjinali: Increasing Your Web Site Traffic:27 Keys To Increasing Your
Gönderen
KRC
zaman:
15:27
Bugünden İtibaren İnternette "zararlı" Bulunan Yayınlar Engellenecek.
Etiketler: Teknoloji Haber 0 yorumYurt dışı ve yurt içi kaynaklı "zararlı" internet yayınlarına erişimin engellenmesi uygulaması, bugün başlıyor. Zararlı yayın yapan sitelerin izlenmesini, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı robot yazılımlar aracılığıyla gerçekleştirecek. Yani sansür otomatik uygulanacak, kişilerin kararına kalmayacak. Bu konuda Danıştay kararları baz alınacak. Ancak gerektiğinde kurum uzmanlarından da yararlanılacak. Bu kapsamda yaklaşık 40 milyon site taranacak.
DÜNYADA DURUM NASIL ?
ABD
Hükümet, üniversitelere ve kütüphanelere bilgisayarlarına filtreleme programları yerleştirmeleri için bütçe ayırıyor. Bunun dışında yasak yok. Mahkemeler bunu kişisel özgürlüklere müdahale olarak kabul ediyor.
İngiltere
Çocuk pornosu tespit edilen sayfalar derhal filtreleniyor. Bunun dışında ise herhangi bir yasak bulunmuyor.
Avrupa Birliği
Irkçılık içeren sitelere erişimin engellenmesi planlanıyor.
İran
Rejim Muhalifi ya da müstehcen sitelere erişim yasak.
Gönderen
KRC
zaman:
14:53
Need for Speed ProStreet Demo
Etiketler: Oyun 0 yorum
Efsanevi Need for Speed serisinin son oyunu ProStreet'in demosu yayımlandı. Bir çok yenilik ve bir çok görsel efekt de oyunda artık mevcut. Ve bu sayede oyun artık daha da gerçekçi görüntülere sahip. Demo versiyonunda bir BMW M3 kullanma imkanı sunuluyor. Ve sadece bir yarış oynama imkanı sunuluyor. Oyunu oynamak arabayı yolda tutmak oldukça zor. Ve kazalar oldukça gerçekçi. Yoldan çıktığınız anda takla atma tehlikesi ile karşı karşıya kalınabiliyor. Ve taklalarda arabanın tüm parçaları dağılabiliyor. Bu sayede yarışa devam etmek bir hayal olarak kalıyor.
Oyunun grafik motoru oldukça iyi. Bu sebeple ekran kartı ve işlemcinizin çok iyi olması gerekiyor.
Oyun hakkında anlatılacak çok fazla bir şey yok. Serinin en son çıkan oyunu ve oldukça tatmin edici özelliklere ve yeniliklere sahip. Bir kaç ekran görüntüsü ve video ile daha iyi izlenimler elde edebilirsiniz. Ekran görüntüleri bölümünden bir kaç oyun görüntüsüne ulaşabilirsiniz.
Oyun 23 Kasım 2007'de piyasaya çıkacak.
Sistem gereksinimleri:
- 3.0 GHZ İşlemci
- 512 MB Ram
- 8 GB Boş Sabit Disk Alanı
- 128 MB Ekran Kartı
DOWNLOAD
Gönderen
KRC
zaman:
17:07
On Derste FrontPage
Etiketler: E-Kitap 0 yorumÖnsöz
Ders 1: Sitenizi Planlayın
Web Sitesi’nin Amacı
Sitenin Türünü Doğru Belirleyin
Eş-dost sınırını aşacak mısınız
Sitenin İskeleti
Site Planını
FrontPage’e Geçirmeden Önce
Kağıttan Web’e
Ders 2: Sayfaları Yapmaya Başlayalım
Web Sayfasına Yazı Dosyası Yerleştirme
Web Sitesine Yeni Sayfa Ekleyelim
Web Sayfasına Grafik Dosyası Yerleştirme
Telif Hakkı Meselesi
Grafiklerin Çözünürlüğü
Ders 3: Sayfaları Bağlayın
Site İçi Bağlantılar
Site Dışı Bağlantılar
Elektronik Posta Bağlantısı
Bağlantıları Kaldırmak İstiyorsanız
Ders 4: Sayfaları İşleyelim
Yazıları Biçimlendirme
Stiller
Yerel Biçimlendirme
Sayfa Biçimlendirme Unsurları
Yatay Çizgi
Tablo
Bir Sayfanın Teması Değiştirmek
Ders 5: Sayfalarımızı Hareketlendirelim
Web’de Grafik
Sayfaya Grafik Koymak
Şeffaf (Transparan) Grafik
Anime (Hareketli) Grafik
Alternatif Metin
Grafiklerde Bağlantı
Grafiklerde Hotspot
Ses ve Video
Sayfalara ses yerleştirmek
Sayfalara video yerleştirmek
Hover Düğmesi ile Video ve Ses
Ders 6: Formlar
Formun Unsurları
Alanlar ve Değerler
Form Bilgilerini İşleme
Arama Formu
Ders 7: Sitenizi Sınayın ve Yayınlayın
Bağlantıları Doğrulatma
Siteyi Internet’e Yerleştirme
Head1
Head2
Ders 9: Sitenizi Yayınlayın
Head1
Head2
Ders 10: Intranet
Head1
Head2
DOWNLOAD
Gönderen
KRC
zaman:
17:04
Herkes İçin C#
Etiketler: E-Kitap 0 yorum
KISIM I : C# DİLİ
Bölüm 01 - C#'IN DOĞUŞU
Bölüm 02 - C#'A GENEL BİR BAKIŞ
Bölüm 03 - VERİ TİPLERİ,LİTERALLER VE DEĞİŞKENLER
Bölüm 04 - OPERATÖRLER
Bölüm 05 - PROGRAM KONTROL İFADELERİ
Bölüm 06 - SINIFLARA, NESNELERE VE METOTLARA GİRİŞ
Bölüm 07 - DİZİLER VE KARAKTER KATARLARI
Bölüm 08 - METOT VE SINIFLARA DAHA YAKINDAN BİR BAKIŞ
Bölüm 09 - OPERATÖRLERİN AŞIRI YÜKLENMESİ
Bölüm 10 - İNDEKSLEYİCİLER VE ÖZELLİKLER
Bölüm 11 - KALITIM
Bölüm 12 - ARAYÜZLER,YAPILAR VE NUMARALANDIRMALAR
Bölüm 13 - KURAL DIŞI DURUM YÖNETİMİ
Bölüm 14 - I/0 KULLANIMI
Bölüm 15 - DELEGELER VE OLAYLAR
Bölüm 16 - İSİM UZAYLARI, ÖNİŞLEMCİ VE ASSEMBLY'LER
Bölüm 17 - ÇALIŞMA ZAMANI TİP TANIMLAMASI , YANSIMA VE NİTELİKLER
Bölüm 18 - EMNİYETSİZ KOD, İŞARETÇİLER VE ÇEŞİTLİ KONULAR
KISIM II : C# KÜTÜPHANESİNİ KEŞFETMEK
Bölüm 19 - SYSTEM İSİM UZAYI
Bölüm 20 - KARAKTER KATARLARI VE BİÇİMLENDİRME
Bölüm 21 - ÇOK KANALLI PROGRAMLAMA
Bölüm 22 - KOLLEKSİYONLARA ÇALIŞMAK
Bölüm 23 - İNTERNET İLE AĞ UYGULAMALARI
BÖLÜM III: C#'I UYGULAMAYA GEÇİRMEK
Bölüm 24 - BİLEŞENLERİN OLUŞTURULMASI
Bölüm 25 - FORM TABANLI WİNDOWS UYGULAMARI GELİŞTİRMEK
Bölüm 26 - YİNELENEREK İNEN BİR DEYİM AYRIŞTIRICISI
EK A - XML AÇIKLAMALARI REFERANSI
EK B - C# VE ROBOTİK
DOWNLOAD
Gönderen
KRC
zaman:
16:34
Programlama Temelleri-1
Etiketler: Bilgisayar Programlama (Makale) 0 yorumMerhaba arkadaşlar, uzun süredir dikkatimden kaçan "C öğrenmek istiyorum. Lütfen Yardım" gibi konular yeniden gündeme geliyor. Gördüğüm kadarıyla günümüzde "21 günde öğrenelim" gibi çalışmalar ve oturmamış sistemler yüzünden programlama bilgileri konusunda çok eksiklerimiz bulunuyor. Bu yüzden konu ile ilgili bir makale hazırlamaya karar verdim.
Öncelikle "Programlama kavramı nasıl çıkmıştır?" sorusundan başlayalım. Programlama kavramı 19 Yüzyılın 2. çeyreğinde genel amaçlı bilgisayarların yapılması ile başlamıştır. İlk bilgisayarlarda, tasarımları dolayısıyla programlama elektronik devrelerin yeniden tasarlanması veya kabloların yerlerinin değiştirilmesi ile yapılıyordu. Ancak bu durum tasarımların geliştirilmesi ve Von Neumann [k1] mimarisine kayılması ile birlikte yavaş yavaş değişmeye başladı. Gelişmelerle birlikte veriler ile birlikte programın çalışmasını düzenleyen programlarda bilgisayarın belleğine aktarılmaya başlandı. Artık programlar elektronik bilgilerinden çok matematik bilgileriyle yapılmaya başlanmıştı. Bu sıralarda program kodları aletlerin tasarımlarına bağlı olarak farklı farklı biçimlerde yapılıyordu. "Makine dili - Machine Language" olarak bahsedilen kavram bu şekilde ortaya çıktı. Çünkü her bilgisayar kendine ait olan bir 2 tabanlı (radix 2 - Binary) sayılar dizisinden oluşan dili anlayabiliyordu. Bu durum programlamayı bir önceki haline göre kolaylaştırsa da programlama halen daha çok zor ve çok zaman alan bir durumdu. Sonuca ulaşmanın bu kadar zor olmaması gerektiğini düşünen mühendislik bu noktada Programlama dili ve Derleyici (Programming Language - Compiler) kavramlarını üretti. İşte bundan sonra işletim sistemleri, derleyiciler, bağlayıcılar, yorumlayıcılar, kütüphaneler, sanal makineler deliliği başladı. Bu noktadan sonra programlama daha kolay ama daha çok parçadan oluşan bir hal almışdı. Artık sadece programlama dili öğrenmek yeterli değildi. Hedef İşletim sistemini, programlama dilini, gerekli kütüphaneleri, derleyiciyi, bağlayıcıyı ve gerekiyorsa sanal makineleride bilmeden program yazmak sadece oyun oynamak halini aldı. Sanırım artık programlama yapmak için bilinmesi gereken bu kavramları basitçe açıklama zamanıdır. Eminim hepsinin ne olduğunu adnınız gibi biliyorsunuz ancak yinede birer cümlede olsa bahsedelim.
Makine Dili (Machine Language): Daha önce bahsettiğim makine dili her bilgisayar sisteminin kendine has olan dilidir. Yani donanımın ana dili denilebilir. Genellikle 2 tabanında sayı dizilerinden oluşur. Genellikle diyorum çünkü günümüzde quantum bilgisayarlardan bahsediyoruz.
İşletim Sistemi (Operating Sistem): İşletim sistemi bilgisayar donanımı ile yazılımlar arasındaki iletişimi düzenleyen bir programdır. Bu yüzden taşınabilirliği en zor olan yazılımlardan biridir. Bu yüzden Linux ve BSD yazarlarını özellikle tebrik etmek gerekiyor. Farklı BSD türevlerinin yazarlarını ayrı belirtmemiş olsam da NetBSD yazarlarını özel olarak zikretmek de gerekiyor. NetBSD taşınabilirlik açısından en geniş platform desteğine sahip olan işletim sistemidir. Desteklediği platform miktarı 50 yi geçiyor denebilir. [k2]
Programlama dili ve Derleyici (Programming Language and Compiler): İnsanların konuşma dillerine yakın biçimde program yazmaya yarayan dillerle programlama dili deniyor. Bu dillerin bir kötü yanı başka yazılımlar ile makine diline çevrilmesi gereksinimi. Bu tür çevirici yazılımlara da derleyici deniyor.
Nesne Kodu (Object Kod): Derleme işleminden sonra oluşan kütüphaneler ile ve diğer nesne kodları ile bağlanmak üzere hazırlanan derlenmiş olan dosyanın makine kodlarını içeren dosyalardır.
Assembly: Assembly mühendislerin 2li kod yazmaktan sıkılıp, artık daha hatırlanabilir kısaltmalar (mnemonic) kullanarak program yazmaya başlamalarıyla ortaya çıkmış olan kavramdır. Bu tür kısaltmalardan oluşan programlama dillerine assembly deniyor.
Assembler: Assembly dilerinin derleyicilerine verilen isim.
Kütüphane (Library): Program yazarları, işlerini yaparken bazı uzun işlemleri tekrar tekrar yaparlar. Ayrıca bazı işlemler farklı işletim sistemleri veya farklı platformlarda farklı biçimlerde yapılıyor. Bu yüzden bazı kodlamaların her ortamda aynı şekilde yapılabilmesini ve tekrarlanan uzun işlemlerin kısa çağrılarla tekrarlanabilmesini sağlayan yazılımlar bulunuyor. Bu yazılımlara kütüphane deniliyor.
Bağlayıcı (Linker): Program yazarının kütüphaneler kullandığı durumlarda veya programlamlarını parçalara böldüklerinde derleme işleminden sonra bu program parçacıklarını ve kütüphaneleri birbirine bağlayıp hedef işletim sistemin anlayabileceği çalıştırılabilir hale getiren yazılımlara bağlayıcı deniyor. Kütüphaneler açısından 2 biçimde bağlama kullanılıyor. Bunlardan biri statik Bağlama, diğeri dinamik bağlamadır. Statik bağlama işlemi kütüphanede bulunan program parçacıklarının bağlama esnasında hedef programın içine eklenmesidir. Dinamik bağlamada ise hedef programın içine kütüphanedeki kodlar eklenmez sadece gerekli sembolleri eklenir. Hedef İşletim sistemin yeteneklerine bağlı olarak kullanılan dinamik bağlamada kütüphaneler ayrı biçimde işletim sistemine yüklenir. 2 bağlama şeklinin de kendilerine göre avantaj ve dezavantajları vardır. Ancak bu dökümanın konusu değiller. Okuyucuya ödev olsun. (NE BURADA DA MI? :) )
Sanal Makine (Virtual Machine): Bu tür yazılımlar, genel olarak programların taşınabilirliklerini arttırabilmek için hazırlanan, İşletim sistemi ile program arasındaki iletişimi düzenleyen yazılımlardır. Bu tür sanal makineler sayesinde bir yazılım bir kez derlenerek bir den farklı platform da sanal makine ile çalıştırılabilir hale getirilir. Burada önemli olan istenen platform için özel olarak bu sanal mankinenin bulunmasıdır. Bu sanal makinenin çalışmadığı bir platformda bahsedilen derlenmiş yazılım çalışmayacaktır. Sanırım ilk bölüm için bu kadarda kesmek yeterli olacaktır. Bir dahaki bölümde programlama dillerinin sınıflandırılmalarından bahsedeceğim. Bu yazı dizisi ile ilgili kaynakçaya II numaralı dökümanda ulaşabilirsiniz. Geri kalan herşey kendi deneyimlerim ve bilgilerime dayanıyor. Yorumlarınızı bekliyorum..
Kaynak; ceturk (Onur Yalazi)
Gönderen
KRC
zaman:
16:22
Tek Şarjla 30 Yıl !
Etiketler: DizÜstüler, Teknoloji Haber 0 yorumTamamen kullanılmaz hale geldiğinde de, şu anda kullandığımız piller gibi zehirli veya patlayıcı hale gelme gibi bir durumlarıda söz konusu olmayan bu piller çevrecilerin oldukça yüzünü güldürdü. 2 veya 3 sene içerisinde raflardaki yerini alacak bu pil “taşınabilir” kavramını baştan sona değiştirecek ve hatta kablosuz şarjın tahtını sallayacak gibi görünüyor.
Gönderen
KRC
zaman:
16:13
Dizüstü Almanın İncelikleri
Etiketler: DizÜstüler 0 yorumDizüstü alırken öncelikle dizüstü bilgisayar aldığımızda ne onunla ne yapacağımıza karar vermeliyiz.
Şu kriterlere göre ;
1-Dizüstünde ağır ve güçlü bir yazılım kullanacakmıyım?
Dizüstü bilgisayarınızda örneğin Adobe After Effects ve benzeri bir çok büyük programlar kullanacaksanız, alacak olduğunuz dizüstü biraz tuzlu olmak zorundadır.
Bunun için sizlere önereceğim dizüstüler ve özellikleri;
TOSHIBA SATELLITE A200-1AH NOTEBOOK
Özellikeri;
Intel® Core2 Duo T7300(2.0 GHz, 4 MB L2 cache, 800 MHZ FSB)
Microsoft® Windows® Vista Home Premium Edition Türkçe / İngilizce
2,048 MB (1,024+1,024) DDR2 Ram - max. 4,096 MB
160 GB (4200 rpm) Seri ATA HDD
15.4 Toshiba TruBrite® WXGA TFT ekran (1,280 x 800 çözünürlük)
ATI MOBILITY RADEON HD2600 HyperMemory teknolojili, 256 MB yerleşik,
DVD Super Multi (DVD±R/RW, DVD-RAM) çift katmanlı sürücü
Toshiba Bass özelliği geliştirilmiş ses sistemi, stereo hoparlörler
5’i birarada Bridge Media Yuvası 4 x USB 2.0, i.LINK® (IEEE 1394), TV
Wireless LAN (802.11a/b/g/Draft-N network desteği), Bluetooth 2.0 EDR
56K modem, Ethernet LAN 10/100
Li-Ion pil, 2.5 saate kadar pil ömrü
Entegre 1.3 Mp video kamera (VoIP), Entegre mikrofon (VoIP), HD Audio,
2.7 kg
2 yıl garanti
Anti-Virüs yazılımı ve Taşıma çantası hediye!
Online satın almak için
TOSHIBA QOSMIO G40-11D NOTEBOOK (Önerilir)
Özellikleri;
İşlemci: Intel® Centrino® Pro işlemci teknolojisi, Intel Core 2 Duo T7
4 MB L2 cache, 800 MHZ FSB
Orijinal Windows Vista® Ultimate Edition
Hafıza: 2,048 MB (1,024+1,024) DDR2 Ram - max. 4,096 MB
Harddisk: 400 GB (200+200) (4,200 rpm) HDD (RAID 0 ve RAID 1 desteği)
Ekran: 17 Full HD Toshiba TruBrite® WUXGA TFT ekran (1,920 x 1200 çöz
Ekran Kartı: NVIDIA® GeForce™ 8600M GT 512 MB DDR3 ekran kartı
4 GB sistem belleği ile 2.303 MB kullanılabilir grafik belleği, 16x PC
Toshiba hybrid dijital (DVB-T) ve analog TV Tuner, Uzaktan kumanda
HD DVD-Recorder (DVD±R/RW, DVD-RAM, HD DVD-ROM, HD DVD-R)
Toshiba 1-bit Dijital Amfi ve Dolby® Home Theater,
Harman Kardon® stereo hoparlörler (2 Bass+2 Tweeter+Subwoofer)
5'i birarada Bridge Media Yuvası TV çıkışı (s-video, component),
S-video giriş, Ses girişi, Monitör girişi, i-LINK® (IEEE 1394),
Dolby AC3 Digital, Express Card™ Slot, S/PDIF, HDMI çıkışı, 5 USB
Wireless (802.11a/b/g/Draft-N network desteği), Bluetooth™ 2.0 EDR
56K V92 modem, Gigabit Ethernet LAN 10/100/1000
Li-Ion pil,
Entegre 2.0 Mp video kamera (VoIP), Entegre mikrofon (VoIP),
Parmakizi okuyucusu, Uzaktan kumanda, Intel® Turbo Memory (1 GB)
Ağırlık: 4,4 kg
2 yıl garanti
Anti-Virüs yazılımı ve Taşıma çantası hediye!
Online satın almak için
2-Ben Dizüstü sadece yazı yazmak ve ufak progamlarla işimi göreceğim ama kaliteli olsun diyorsanız.
MSI MegaBook M670
Ürün Özellikleri;
İşlemci : AMD Turion 64 MK-38: 2200 MHz (512 KiB L2-Cache) -31W
Bellek (Mb) : 512-MB DDR2 667-MHz Maksimum Bellek ( MB):4096-Mb DDR2 667Mhz
Ekran Kartı : 128 paylaşımlı
Ses Kartı : Var
Faks Modem : -
Ağ Kartı : 10/100
Pcmcia : -
Sabit Disk (Gb) : 80Gb 5400 rpm S-ATA
Optik Sürücü : DVD-Super Multi Çift Katman
Pil Tipi/Ömrü : 6 Hücreli
Ekran Boyu (Inch) : 15.4' TFT WXGA (PARLAK) 1280 dpi x 1024 dpi
İşletim Sistemi : Linux
Boyutlar : -
Geliştirilmiş Portlar : 4-1 Kart Okuyucu
Wireless:802.11a/b/g
Kızılötesi : Yok
Bluetooth : Yok
Ağırlık : 2.5 kg
Garanti : 24 ay
Online satın almak için
Gönderen
KRC
zaman:
15:33
Türkiye İşlemcisini Tasarlıyor
Etiketler: Teknoloji Haber 0 yorum
Türkiye Bilişim Derneği'nin düzenlediği, AMD'nin ana sponsor olduğu 'Türkiye İşlemcisini Tasarlıyor' yarışması başladı.
Türkiye'nin kendi işlemcisini tasarlayabilmesi için açılan yarışma Kasım 2008'de sonuçlanacak. Toplam 50.000 YTL'lik ödül verilecek olan yarışma 3 kategoride yapılıyor.
Yarışmaya, herhangi bir İşlemci Birimi (Processor Unit) tasarlanmasına yönelik projeler katılabilirler. Proje kategorileri şunlardır:
•Sanal İşlemci Tasarımı
•FPGA ile Fiziksel İşlemci Tasarımı
•Akademik Yenilikçi Gömülü Sistem Tasarımı
Kimler katılabilir?
Projenin tüm kategorilerine yapılacak başvurularda aşağıdaki şartlar aranacaktır.
•Bireyler (aşağıdaki şartlar çerçevesinde)
•18 yaşından gün almış olmak.
•Lise veya üniversite eğitimine devam ediyor veya mezun olmuş bulunmak.
•Herhangi bir teknoloji firmasında çalışan veya stajyer konumunda olmamak.
•Her boyuttaki teknoloji şirketleri
•Türkiye'deki devlet ve vakıf üniversitelerinde yer alan akademisyenler
Proje hakkında detaylı bilgiyi www.cpu-turkey.com/project/ adresinden alabilirsiniz.
Gönderen
KRC
zaman:
15:28
Bilgisayar Delisi (Biraz Rahatlıyalım)
Etiketler: Komik Video 0 yorumŞöyle bir insan hayal edin;
-İşi gücü sadece bilgisayar,
-Sürekli zencilere yaklaşan bir beyaz,
-Her işi planlı,
-Bayağı bir İnek
Weird Al Yankovich - White and Nerdy
-Bu video youtube'de şuan için 16700000 kere izlenmiştir.
-Weird Al Yankovich yurtdışında komik klipleri ile tanınan biridir.
Gönderen
KRC
zaman:
00:58
Ucuz ve Kullanışlı Dizüstü
Etiketler: DizÜstüler 0 yorum-Celeron M520 İşlemci
-Mobile Intel Graphics Media
-512 Mb DDR'
-80 Gb Hdd
-DVD-SuperMulti
-6 Cell Batarya
-Linux işletim sistemi
-2 Yıl Garanti
Gönderen
KRC
zaman:
00:11
Bilgisayar Programlama
Etiketler: Bilgisayar Programlama (Makale) 0 yorumBir bilgisayar programcısı olmak için en az bir programlama dilini bilmeniz gerekir. Öncelikle programlama dili nedir? sorusunu kendimize sormamız gerekir.
Programlama dili programcının bilgisayara ne yapmasını istediğini anlatmasının standartlaştırılmış bir yoludur. Bilgisayar salak ve digital bir makinadır yani '1010100101' başka birşeyden anlamaz. İşte programcı bu programlama dillerini kullanarak bu '101011' ları sizin için işletim sistemlerine ve oyunlara çevirir.
Örneğin kullanılmakta olan Windows işletim sistemi onbinlerce sayfa milyonlarca bilgisayar kodunun biraraya gelmesinden oluşur. İşte işin tüm zorluğu, o kodların arasında dolaşan, hata mesajlarını günlerce kodları gözden geçirerek arayan, sandalye tepesinde saatlerce aynı ekrana bakarak ilginç görüntüler sergileyen programcıların üzerindedir...
Programlama dilleri kendi aralarında sınıflara ayrılmışlardır. İnsanın en zor öğrenebileceği, anlayabileceği yani 1100101 gibi makina kodlarına yakın diller en düşük seviyeli(low level) programlama dilleri, insanın en kolay anlayıp kullanabileceği ve insan diline yakın özellikler gösteren diller ise en yüksek seviyeli(high level) programlama dilleridir. Şimdi bu sınıflandırmaya örnekler verelim;
1-Çok yüksek seviyeli diller : VisualBasic, VB.NET, Acces , Foxpro ...
2-Yüksek seviyeli diller: Pascal ,Basic ,Fortran...
3-Orta seviyeli diller: C ,C++, C# , Java ,ADA...
4-Düşük seviyeli diller: Assembly...
5-Makina dilleri: Bilgisayarın çalışma dilleri 1 ve 0'lardan oluşur...
Bu dillerin kullanıldığı alanlara örnek verirsek;
1-Bilim ve Mühendislikte: Pascal ,C ,C++ ,Java ,Fortran...
2-Veritabanı Programcılığında: Dbase ,Acces ,Foxpro ,Sql...
3-Yapay Zeka Kullanımında: Prolog ,Lisp...
4-Sistem Programcılığında: C ,C++ ,Java ve sembolik makina dilleri...
Gönderen
KRC
zaman:
11:55